В Україні стартує 8 конкурс мікрогрантів для розвитку громад від МХП «Час діяти, Україно!»

20 липня 2020 118 0
В Україні стартує 8 конкурс мікрогрантів для розвитку громад від МХП «Час діяти, Україно!»
Latifundist.com

У Черкасах презентували 8-й конкурс мікрогрантів для розвитку громад «Час діяти, Україно!». Організатором заходу виступив агрохолдинг МХП і його благодійний фонд «МХП — Громаді». Повідомляє Latifundist.com, з посиланням на прес-службу компанії.

«Понад п'ять років наш фонд тісно співпрацює з громадами. Цього року програма виходить на всеукраїнський рівень — участь взяли представники 16 регіонів України. Всього буде профінансовано 60 проектів по 50 тис. грн», — розповіла директор БФ« МХП — Громаді» Тетяна Волочай.

За її словами, завдання проекту — активізувати представників громад в регіонах України, навчити їх інструментам проектного менеджменту та залучення коштів (фандрейзинг), а також створити умови для появи проактивного світогляду, що об'єднує людей, що робить їх більш самодостатніми і відповідальними перед своїми громадами.

Згідно з повідомленням, після презентації-захисту проектів, а також визначення переможців конкурсу «Час діяти, Черкащино, Київщино!» 17 переможців отримали гранти сертифікати по 50 тис. грн. Решта учасників також отримали кошти на реалізацію їх проектів — власник компанії Юрій Косюк особисто профінансує своїм коштом тих, хто не потрапив до числа переможців.

Заступник голови правління МХП з корпоративної соціальної відповідальності Ігор Лещенко, в свою чергу вважає, що такий конкурс стимулює в будь-якій діяльності. На його думку, без конкурсу у людей немає стимулу до розвитку. І чим вищий цей рівень, цей конкурс, тим вище мотивація до розвитку.

«Спочатку ми проводили його у двох регіонах — Київському і Черкаському. Тепер на досвіді цих областей ми зробимо навчальну платформу вже для всеукраїнського конкурсу. Тобто ми крок за кроком рухаємося до реалізації нашої стратегії. А це — трансформація відносин з суспільством від патерналізму до партнерства. Ми, фактично, не тільки проводимо конкурс, ми вчимо людей. Ми розвиваємося самі і розвиваємо наших стейкхолдерів», — вказав він.

Згідно з повідомленням, до 25 липня поточного року приймаються заявки на навчання. У серпні експерти з проектного менеджменту, залучення коштів, реалізації соціальних і громадських ініціатив будуть ділитися з учасниками своїм досвідом і допомагати їм з формуванням грантової заявки.

До 31 серпня представники громад подаватимуть проекти для участі в мікрогрантовому конкурсі. А вже у вересні журі визначить переможців.

Виконано за допомогою Disqus