Білорусь обмежила ввіз свиней із 8 областей України

23 липня 2020 49 0
Білорусь обмежила ввіз свиней із 8 областей України
pixabay.com

Білорусь з 22 липня ввела тимчасові обмеження на ввезення на територію республіки із 8 областей України живих свиней, сперми кнурів, свинини і продуктів її переробки. Про це повідомляє прес-служба Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду.

Зазначається, що за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин на території Вінницької, Волинської, Запорізької, Херсонської, Рівненської, Сумської, Тернопільської та Чернігівської областей України зареєстровані випадки захворювання сприйнятливих видів тварин африканською чумою свиней.

«У зв'язку з цим з 22 липня вводяться тимчасові обмеження на ввезення на територію Білорусі з цих області України живих свиней, сперми кнурів, свинини і продуктів її переробки, шкіряної, рогокопитної і кишкової сировини, щетини, м'яса від диких кабанів, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин», — зазначено в рішенні.

Обмеження введені також щодо кормів і кормових добавок для тварин рослинного і тваринного походження, в тому числі з птиці і риби.

«Дія всіх раніше виданих дозволів на ввезення даної продукції призупинена», — підкреслили в департаменті.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus