Аграрії отримуватимуть компенсацію за мобілізованих працівників

10 грудня 2015 51 0
Аграрії отримуватимуть компенсацію за мобілізованих працівників
Volynnews.comАграрії отримуватимуть компенсацію за мобілізованих працівників

Закон України від 12.11.2015 №801-VIII «Про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України щодо працівників, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період» набрав чинності 6 грудня 2015 р., пише «Діловий регіон».

Згідно з законом у ч. 3 та ч. 4 статті 119 Кодексу законів про працю України слова «в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності» замінено словами «фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб — підприємців, в яких вони працювали на час призову».

«Гарантії у вигляді збереження місця роботи, посади і компенсації із бюджету середнього заробітку мають тепер і призвані на строкову військову службу (прийняті за контрактом) працівники фермерських господарств, сільськогосподарських виробничих кооперативів незалежно від підпорядкування та форми власності і фізичних осіб — підприємців, де вони працювали на час призову», — роз’яснюють у ГУ ДФС у Черкаській області.

Виконано за допомогою Disqus