Аграрії кілька місяців страждатимуть від логістичних проблем — Кучеренко

27 липня 2020 126 0
Олександр Кучеренко, директор комерційного департаменту АТ «ДПЗКУ»
Олександр Кучеренко, директор комерційного департаменту АТ «ДПЗКУ»

У новому сезоні проблемою для агровиробників буде логістика. Про це заявив директор комерційного департаменту АТ «ДПЗКУ» Олександр Кучеренко у блозі на AgroPolit.com.

«Важливим аспектом є логістика та зберігання. В Україні на сьогодні є достатня кількість елеваторів для зберігання урожаю, і їх загальна ємність щороку зростає. Крім того, сільгоспвиробники постійно збільшують свої власні можливості зберігання товару. Значно складнішою проблемою для ринку є логістика. І якщо загальна потужність портів в Україні збільшується за рахунок модернізації старих терміналів та відкриття нових, проблеми із залізничним перевезенням сільськогосподарської продукції з року в рік ускладнюють життя», — розповів Олександр Кучеренко.

Він зазначив, що, на жаль, залізниця не витримує пікові навантаження на свою інфраструктуру під час сезону.

«Тому кілька місяців ми матимемо проблеми з логістикою. Всі до цього вже звикли і, я сподіваюся, підготувалися і запаслися терпінням. Однак це та галузь, яка потребує серйозних реформ. Перше — необхідно вдосконалили адміністрування роботи «Укрзалізниці», друге — держава має ухвалити рішення щодо залучення бізнесу до перевезень залізницею, тобто дозволити бізнесу використовувати не лише приватні вагони, а і тягові потужності», — підсумував директор комерційного департаменту АТ «ДПЗКУ».

Нагадаємо, Олександр Кучеренко озвучив прогноз ціни зерна на новий маркетинговий рік.

Виконано за допомогою Disqus