В Україні активно розповсюджується небезпечний кукурудзяний жук

27 липня 2020 156 0
В Україні активно розповсюджується небезпечний кукурудзяний жук
superagronom.com

Для боротьби із небезпечним західним кукурудзяним жуком, який активно розмножується і шкодить не лише кукурудзі, а й гарбузовим рослинам, необхідно використовувати правильний інсектицид. Про це йдеться у матеріалі «Західний кукурудзяний жук (діабротика): Як захистити кукурудзу та надовго позбутись шкідника» на SuperAgronom.com.

Зазначається, що через активне розповсюдження, цей шкідник може втратити статус карантинного, адже він активно розповсюджується не лише в західних областях, а і у Вінницькій, Житомирській, Київській, Черкаській. Також був зафіксований на Миколаївщині та Одещині.

Експерти радять у першу чергу проводити агротехнічні дії, аби контролювати поширення шкідника, такі як:

  • не вирощувати кукурудзу понад 2 років на одному місці;
  • дотримуватися не менш ніж чотирьох пільної сівозміни;
  • тримати поле чистим від шкідників.

Також необхідно застосовувати хімічний захист рослин, який полягає в використанні ґрунтових інсектицидів під час сівби. Такий препарат, стартове добриво та фунгіцидний протруювач можуть мати позитивний ефект для зменшення шкоди від личинок.

«При прогнозуваннісильнішого ураження шкідником, коли попередником була кукурудза і ґрунт інфікований яйцями шкідника — ефективними будуть ґрунтові інсектициди в гранульованій та рідкій формах. Також, компанія «FMC» має в своєму портфелі зареєстрований проти цього шкідника препарат, який володіє низкою чудових властивостей, що допомагають в боротьбі з діабротикою — Данадим ® Мікс. Це двокомпонентний інсектицид, який має в своєму складі диметоат та гамма-цигалотри», — зазначає Володимир Салієнко, спеціаліст з розвитку продуктів, компанії «FMC».

Так, цей препарат, окрім контактної та кишкової дії, володіє системними властивостями, завдяки чому забезпечує тривалий контроль імаго. За рахунок такої обробки буде отримано максимальний ефект, хоча й не 100%.

«Потрібно постійно моніторити появу шкідника за допомогою маршрутних обстежень та феромонних і клейових пасток. Не завадить і обрахунок суми активних температур. За рахунок збору цих даних можна хоча б приблизно виявити максимальну чисельність шкідника та знищити його правильним інсектицидом», — підсумовується у матеріалі.

Читати за темою: Кукурудзяні шкідники можуть призвести до втрати 40% врожаю

Виконано за допомогою Disqus