Експерт порадив, як заробити на суниці альпійській

1 серпня 2020 79 0
Експерт порадив, як заробити на суниці альпійській
pixabay.com

В Інституті садівництва НААН запевняють, що найбільш доцільним заробітком на суницях альпійських є продаж їх у замороженому вигляді, не зважаючи на те, що це приноситиме майже вдвічі менше доходу, ніж на свіжих. Про це йдеться на jagodnik.info.

Під час вебінару «Перспективні нішеві ягідні культури на півдні України» Олександр Ярещенко, кандидат с/г наук, заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН, повідомив, що витрати на закладку гектара цієї культури досягають 130-140 тис. грн, проте вона має високу енерговитратність в плані збору врожаю.

«Суниця альпійська — чи не найбільша енергозатратна з точки зору збору врожаю культура. Знадобиться близько 100 чоловік на га. Про це свідчать дані реального проєкту», — говорить експерт.

Він додав, що на нішеву ягоду є постійний запит на ринку. Однак, в основному, це експорт заморожених плодів.

«Без доступу до потужностей заморозки вирощування цієї ягоди несе високий ризик, оскільки вона зберігається короткий термін. Тому саме наявність потужностей до заморозки відкриває двері до цього бізнесу», — зазначає Олександр Ярещенко.

Реалізовувати цей проєкт окремо досить ризиковано. Суницю альпійську краще розглядатися як додатковий прибутковий напрямок.

«Це дозволить організувати додаткове навантаження на існуючий персонал», — додав експерт.

Читати за темою: Китай відкрив свій ринок для українських заморожених ягід

Виконано за допомогою Disqus