На Луганщині у фермера вимагали 2 млн грн

30 липня 2020 122 0
На Луганщині у фермера вимагали 2 млн грн
Національна поліція

На Луганщині члени злочинної групи постануть перед судом за вимагання з фермера двох мільйонів гривень. Обвинувальний акт скеровано до Краматорського міського суду. Повідомляє прес-служба департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зазначається, що 6 травня 2020 р. на блок-посту «Кремінна-Торське» під час одержання останньої частини коштів — 500 тис. грн — організатора та двох учасниць угруповання затримали працівники управління стратегічних розслідувань в Луганській області, слідчі слідчого управління поліції, прокуратури Луганської області за участю спецпідрозділу КОРД.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що троє мешканців Краматорська свій так званий «бізнес» побудували на «вибиванні» коштів із керівників фермерських господарств. Якщо вони відмовлялися сплачувати їм гроші — погрожували фізичною розправою та втручанням у їх бізнесові справи.

«З вимогою про сплату двох мільйонів гривень зловмисники приїхали і до фермера з Луганщини. У зв’язку з тим, що у потерпілого не було всієї суми, зловмисники погодилися на розрахунки частинами. При цьому зазначили: якщо чоловік не погодиться на їхню «ділову пропозицію», перейдуть від усних розмов до силових переконань», — розповіли у відомстві.

У межах кримінального провадження під контролем поліцейських та прокуратури були задокументовані факти передачі грошей учасникам злочинного угруповання.

Читайте також: На Херсонщині 13 людей утримували в неволі та здавали в оренду фермерам

Крім того, правоохоронці встановили, що затримані організували вирощування та збут канабісу.

Під час санкціонованих обшуків вилучили майже один мільйон гривень, $28 тис., наркотичні засоби та психотропні речовини.

Суд підозрюваним обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Двом підозрюваним визначена застава — 1 млн 51 тис. грн, організатору — 1,26 млн грн. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до Краматорського районного суду Донецької області.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч.4 ст.189 та ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України. Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Виконано за допомогою Disqus