В Україні збільшують площі під посів гречки

21 травня 2015 42 0
В Україні збільшують площі під посів гречки
minagro.gov.uaВ Україні збільшують площі під посів гречки

На виконання рекомендацій Міністерства аграрної політики та продовольства України, області збільшують прогнозні площі посіву гречки. Про це йшлося на селекторній нараді під головування Першого заступника Міністра Ярослава Краснопольського 19 травня, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

За тиждень прогнозні площі зі 118 тис. га збільшено до 125 тис. га. Зокрема, в Полтавській області планується додатково засіяти 2 тис. га, в Тернопільській — 1,5 тис га, в Київській та Житомирській — по 1,2 тис. га, Миколаївській — 0,6 тис. га, Дніпропетровській та Одеській — по 0,3 тис. га. Одним з лідерів є Сумська область, де планують засіяти 16,7 тис. га. Крім того, в Донецькій області засіяно гречки на площі 4,5 тис. га, в Луганській області цей показник очікується на рівні 1 тис. га.

Відповідальним керівникам інших областей доручено долучитись до цієї роботи та взяти питання продовольчої безпеки під персональний контроль. Зі свого боку міністерство планує ініціювати державну підтримку вирощування гречки, площі посівів якої через низьку рентабельність щороку скорочуються.

«Пропозиції з регіонів вже прозвучали, і в подальшому ми будемо робити все можливе, аби щодо цієї культури була проведена низка спеціальних заходів підтримки. Дотримання раціональних норм цієї культури — наша спільна відповідальність», — сказав голова Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Володимир Топчій.

Нагадаємо, для забезпечення продовольчої безпеки країни та збереження перехідних запасів гречки Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко доручив збільшити площу посіву цієї культури.

Крім того, за дорученням відомства ПАТ «Аграрний фонд» розпочав закупівлю гречки за форвардною програмою 2015 року. Планується укласти контракти на придбання принаймні 25-30 тис. т гречки.

Виконано за допомогою Disqus