Причиною вибуху в Бейруті стало неправильне зберігання аміачної селітри

5 серпня 2020 328 0
Причиною вибуху в Бейруті стало неправильне зберігання аміачної селітри

Вчора, 4 серпня, в районі порту Бейрута (Ліван) сталося кілька вибухів. За попередніми даними, причиною вибуху могло стати неналежне зберігання 2 750 т аміачної селітри (нітрат амонію), яка перебувала в порту з 2014 р. Про це повідомляє Latifundist.com.

«Я не буду спокійний, поки ми не знайдемо винного за те, що трапилося, щоб залучити його до відповідальності і накласти на нього найсуворіші заходи покарання, тому що неприпустимо, щоб партія «аміачної селітри» вагою у 2 750 т перебувала на складі протягом 6 років без дотримання превентивних заходів, що загрожує безпеці громадян», — сказав прем‘єр-міністр Лівану Хассан Діяб.

Вища рада оборони Лівану призначила комісію з розслідування причин вибуху, за умови, що результати розслідування будуть представлені протягом не більше 5 днів.

Як пише LBCI, в обліковому записі служби безпеки кажуть, що «вибух стався під час процесу зварювання дверей, іскра привела до підпалу вибухових речовин, присутніх в ангарі, що, своєю чергою, призвело до вибуху нітрату амонію (2 750 т еквівалентно 1 800 т тротилу)».

Як пише Reuters, в результаті вибуху загинули 78 осіб, постраждали близько 4 тис. осіб. Також, влада Лівану повідомили про те, що в результаті вибуху було знищено пшениця, яка зберігалася в бункерах в порту Бейрут (Ліван). Відзначимо, що згідно з Google Maps, в порту перебував зерновий термінал.

Виконано за допомогою Disqus