У Франції вірусна жовтяниця знищує урожай цукрових буряків

9 серпня 2020 102 0
У Франції вірусна жовтяниця знищує урожай цукрових буряків
Kurkul.com

У Франції виробники цукрових буряків втратили більшу частину врожаю через заборону неонікотиноїдів і просять уряд надати доступ до них, адже країною шириться вірусна жовтяниця буряка. Про це пише SuperAgronom.com.

Повідомляється, що у Франції вірусна жовтяниця буряка з квітня знищила більшу частину врожаю цукрових буряків і фермери вимагають у влади негайної допомогти.

«Вірусну жовтяницю переносить зелена вірусна попелиця, яку раніше вдавалося контролювати неонікотіноідними обробками насіння. Потім в ЄС неонікотиноїди потрапили в бан, і наслідки для французького сектора цукрових буряків воістину катастрофічні. Розмноження попелиці призвело до того, що в п'ять регіонах Франції вірусна жовтяниця завдає величезної шкоди як буряковим полях, так і кишені фермерів», — пише видання.

Серед постраждалих п'яти регіонів найбільше зазнав втрат Центр-Долина Луари: вражено від 40 до 50% полів цукрових буряків, 80% всіх сіянців. Збитки становлять €1 тис./га. В цілому, в регіоні під цукровий буряк відведено майже 30 тис. га, тож втрати для місцевої фермерської спільноти є істотними.

Зіткнувшись з надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я, виробники буряків відправили лист прем'єр-міністру Франції з проханням дозволити застосування неонікотиноїдів, які заборонені з 2018 р., для захисту насіння.

Читати за темою: В Америці поширюється небезпечний вірус томатів

Виконано за допомогою Disqus