Сумщина отримає високий урожай озимих — прогноз

13 грудня 2015 73 0
Сумщина отримає високий  урожай озимих — прогноз
Urojai.kiev.uaСумщина отримає високий урожай озимих — прогноз

У Сумській області на сьогодні отримано сходів озимих зернових на 90,7% засіяних площ (197,7 тис.га), пише «Агроперспектива».

Погодні умови сприяють проведенню робіт по оранці зябу, на сьогодні зяблева обробка ґрунту проведена на площі 525,3 тис.га, або 93% до прогнозу. З них у хорошому стані — 46,5 тис.га (24%), задовільному — 88,7 тис.га (45%), слабкі і зріджені — 62,5 тис.га (31%). Площі озимого ріпаку на 9% площ знаходяться у доброму стані, 91% — задовільні, слабкі і зріджені.

Згідно з даними Інституту сільського господарства Північного Сходу на території області, останнім часом відзначено зниження температури повітря до -5º. Сніговий покрив на полях становіть 2-3 см. Формування крижаної кірки не відзначено. Зниження температури повітря сприяє загартуванню рослин озимих.

Умови, що склалися, не викликають істотного занепокоєння, для зниження життєздатності рослин. На дату припинення осінньої вегетації (7 жовтня) на ранніх строках сівби (10 вересня) рослини перебувають у фазі кущення, при посіві 20 вересня — початок кущіння, а при посіві 1 жовтня — 2-3 листа.

При посіві 10 жовтня відзначено фазу сходів 25 листопада. У більш пізні строки сівби повноцінні сходи не отримані. За останній тиждень орний шар грунту поповнився запасами вологи за рахунок опадів у вигляді дощу і мокрого снігу.

Виконано за допомогою Disqus