Мінекономіки розширило перелік сільгосптехніки для держпідтримки

12 серпня 2020 66 0
Мінекономіки розширило перелік сільгосптехніки для держпідтримки
Kurkul.com

У рамках реалізації бюджетної програми «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розширило перелік української сільгосптехніки на 1175 нових найменувань, вартість якої компенсується. Про це повідомляє Урядовий портал.

 «До переліку додано 1175 нових найменувань техніки та обладнання, тепер їх налічується 13719 від 183 заводів-виробників. Перелік заводів-виробників також збільшився на 2», — прокоментував Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Зазначається, що до нових одиниць техніки додалися трактори ХТЗ, ЮМЗ, ХТА, зернозбиральні комбайни Скіф, Славутич, самоскиди-зерновози КрАЗ, самохідні обприскувачі, а також ґрунтообробна і посівна техніка, обладнання для утримання тварин тощо.

«Оновлення виробничого оснащення дає змогу виробникам сільськогосподарської техніки та обладнання підвищувати свою конкурентоспроможність своїх виробництв та збільшувати прибутки», — наголошує міністр.

Раніше повідомлялося, що аграріям компенсовано 716 млн грн за придбану техніку і обладнання

Виконано за допомогою Disqus