На Харківщині суд зобов’язав фермера повернути землю державі

12 серпня 2020 119 0
На Харківщині суд зобов’язав фермера повернути землю державі
Kurkul.com

У Харківській обл. суд скасував договір оренди та суборенди земельної ділянки вартістю понад 1 млн грн та постановив повернути її державі. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Харківської області.

«Східний апеляційний господарський суд задовольнив позовну заяву Дергачівської місцевої прокуратури до фізичної та юридичної особи про визнання недійсним наказу ГУ Держгеокадастру у Харківській області, договору оренди та суборенди землі, скасування його державної реєстрації та повернення земельної ділянки вартістю 1 млн грн у власність держави», — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що в 2016 році ГУ Держгеокадастру у Харківській області надало в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства земельну ділянку площею 40 га, розташовану в Богодухівському р-ні Харківської області.

У прокуратурі повідомляють, що передачу вказаної ділянки провели всупереч вимогам Закону «Про фермерське господарство» та Земельного кодексу України, яким передбачена обов’язкова процедура аукціону (земельних торгів). Вищевказане стало підставою для направлення відповідного позову до суду.

На даний час місцева прокуратура забезпечує виконання зазначеного рішення суду.

Читати за темою: На Запоріжжі чоловік самовільно захопив 33 га землі

Виконано за допомогою Disqus