В Україні зберігається високий попит на імпортну рибну продукцію

20 серпня 2020 86 0
В Україні зберігається високий попит на імпортну рибну продукцію
Kurkul.com

Риба та ракоподібні продовжують у великій кількості ввозитись до України з-за кордону. За січень-червень 2020 р. вартість імпорту цієї продукції в Україну становить $295 млн, що на 4 % більше, ніж за аналогічний період 2019 р. Про це повідомив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.

За його словами, основними товарними позиціями імпорту традиційно стали морожена риба ($158 млн), риба свіжа або охолоджена ($70 млн), рибне філе ($34 млн) та різні ракоподібні ($22 млн).

«При цьому кількісні обсяги імпортних закупівель мороженої риби за І півріччя 2020 р. скоротились на 13 % — із 142 тис. т до 123 тис. т, ніж у відповідний період минулого року. Решта зазначених товарних позицій демонструють зростаючу динаміку», — зауважив експерт.

Науковець зазначає, що головним постачальником риби і морепродуктів до України залишається Норвегія. За результатами шести місяців 2020 р. її частка у вартості вітчизняного імпорту цього виду продукції склала 33,5%.

За Норвегією зі значним відривом ідуть Ісландія (11,2 %), США (9,2 %), Канада (5,1 %), Велика Британія (4,3 %) та Іспанія (4,1 %).

«Сукупно названі шість країн зайняли понад 67 % у вартісних обсягах імпорту продукції даної групи до України», — підсумував Микола Пугачов.

Читати за темою: На Волині працює єдина ферма з розведення сомів

Виконано за допомогою Disqus