Аграрії мають приділяти увагу роботі з пожнивними рештками — експерт

21 серпня 2020 108 0
Аграрії мають приділяти увагу роботі з пожнивними рештками — експерт
Kurkul.com

Робота з пожнивними рештками — це один із важливих елементів праці аграрія, адже багато в кого на полях із цим проблеми. Донедавна багато хто практикував спалювання соломи, що має катастрофічні наслідки для здоров’я ґрунтів. Про це розповіла Ширлі Шурман, фермерка із США, у матеріалі «Ширлі Шурман: Внесення добрив по листу у 10 разів ефективніше, ніж у ґрунт» на Kurkul.com.

«Фермеру обов’язково  стануть у нагоді препарати на зразок біостимулятора «Вітазиму», а також гумати. Внесення їх на поле зі стернею стимулює активність мікробів, пришвидшує розкладання решток та «готує» землю для наступної культури», — радить вона.

Ширлі Шурман також радить застосовувати препарат восени після збору урожаю по 13 унцій на акр. Ще можна до цієї суміші додавати гумати в кількості до 2 галонів на акр, але враховувати результати аналізів ґрунту та природно-кліматичні умови.

«Зрештою, найголовніше — те, що біопрепарати завжди принесуть користь вашим ґрунтам», — запевняє вона.

Також фермарка приділяє велику увагу обробці насіння біопрепаратами, використовуючи «Вітазим», Z/Micro чи гумати, або ж їхню розробку Sure Energizer, яка створена на основі відразу кількох засобів.

«Обробку насіння можна здійснювати разом із протруюванням або одразу в сівалці. Це сприяє швидшому проростанню та більш енергійному ранньому росту рослин», — зауважує Ширлі Шурман.

Загалом закон вирощування хороших врожаїв базується на балансі. Усі препарати мають взаємодоповнювати один одного і мають бути важливою частиною системи живлення сільгоспкультур.

Виконано за допомогою Disqus