Спрогнозовано ціну 1 га землі після запуску ринку

26 серпня 2020 5132 0
Спрогнозовано ціну 1 га землі після запуску ринку
agropolit.com

Секретар аграрного комітету, депутат із фракції «За майбутнє» Іван Чайківський повідомив, що після запуску ринку у 2021 р. вартість сільськогосподарської землі становитиме $1-1,5 тис. Про це йдеться у відео-програмі «Без Гриму» Наталії Білоусової на AgroPolit.com.

Також народний депутат не очікує, що зі стартом продажу землі відбудеться перерозподіл на аграрному ринку.

«На старті ринку землі ціна 1 га коливатиметься у межах  $1-1,5тис. Що стосується ринку землі, думаю, найближчим часом структура його не зміниться і перерозподілу не буде. Чому? В нас сьогодні продаються корпоративні права: створив підприємство, уклав угоди — і ти можеш продати підприємство з корпоративними правами. Що може змінитися від того, що дозволять продавати землю? Нічого», — пояснює Іван Чайківський.

Він спрогнозував розвиток ринку після запуску продажу сільськогосподарської землі.

«Ми розуміємо, що з серпня 2021 р. буде вільний ринок для фізичних осіб — до 100 га в одні руки. Я думаю, що більшість фермерів, які сьогодні працюють, мають і по 500, і по 1 тис. га землі, що не переоформлена, яку вони з набуттям чинності законом просто переоформлять. Крім того, ухвалення законопроєкту 2194, де передбачене першочергове право купівлі орендарем, означає, що теперішній орендар дбатиме про залишення в своєму обробітку цих земель. Відкриття ринку землі не спровокує якихось перерозподілів», — зазначив секретар аграрного комітету.

Виконано за допомогою Disqus