Сезон кавунів закінчиться раніше — виробники

28 серпня 2020 60 0
Сезон кавунів закінчиться раніше — виробники
Kurkul.comСезон кавунів закінчиться раніше — виробники

У нинішньому році сезон баштанних культур в Україні завершиться на два тижні раніше, ніж у 2019 році. При цьому ціна на останні партії кавунів зараз приблизно у 2,5 рази вища за минулорічну. Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на аналітиків проекту EastFruit.

Скорочення сезону пов'язане зі зниженням виробництва баштанних в країні через зменшення площ під цими культурами, а також з причини несприятливих погодних умов.

Аналітики зазначають, що впродовж усього сезону ціни на баштанні в Україні утримувалися на досить високому рівні. На сьогоднішній день виробники пропонують до продажу останні партії кавунів за ціною 1,50 - 3,50 грн/кг, а це в середньому в 2,5 рази дорожче, ніж наприкінці літа минулого року.

Тим часом останні партії динь фермери готові відвантажувати за ціною 3-5 грн/кг, залежно від сорту та якості, що фактично відповідає торішньому рівню цін в аналогічний період.

Читайте також: Світовий ринок кавунів — найбільші експортери та імпортери

Нагадаємо, що баржа із ​​300 тоннами херсонських кавунів 16 серпня 2020 року вирушила до Києва Дніпром, але цей один транспорт не вирішує і сотої долі потреб у логістиці баштанних на Херсонщині, стверджують виробники. На причалі СП «Нібулон» в Переяславі-Хмельницькому баржу розвантажили 22 серпня.

Виконано за допомогою Disqus