Експерт розповів, кому має підпорядковуватись Держпродспоживслужба

31 серпня 2020 60 0
Експерт розповів, кому має підпорядковуватись Держпродспоживслужба
agropolit.com

Перепідпорядковувати орган, який за функціоналом може дещо не дотягувати до міністерства, іншому міністерству, котре, до того ж, має трохи іншу парадигму — не зовсім правильне політичне рішення. Про це заявив на пресконференції Віталій Башинський, голова Громадської Ради при Держпродспоживслужбі, пише AgroPolit.com.

Експерт зазначив, що після створення єдиного компетентного органу — Держпродспоживслужби, що має відомості про весь ланцюг виробництва харчового продукту, значно збільшився експорт.

«Якщо ми говоримо сьогодні про здійснення контролю, будь ласка, чому МОЗ не може використати інструмент Держпродспоживслужби, яка підпорядковується Кабміну через міністра економіки? В чому проблема? Навіщо підпорядкування?  Якщо ви спитаєте поради, я скажу, що на сьогодні ця служба тягне під пряме підпорядкування Кабміну. Чому? Тому що вона задумувалася саме так. І подивіться першу постанову, вона була підпорядкована напряму Кабміну. Чому її перепідпорядкували — це друга історія, але це вже відбулося», — зазначив Віталій Башинський.

Виконано за допомогою Disqus