Агровиробники Львівщини намолотили понад 1 млн т ранніх зернових культур

7 вересня 2020 52 0
Агровиробники Львівщини намолотили понад 1 млн т ранніх зернових культур
Kurkul.com

Станом на 7 вересня 2020 р. аграрії Львівської обл. зібрали ранніх зернових культур на площі 231,1 тис. га, намолотили понад 1 млн т зерна із середньою урожайністю  4,54 т/га. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Як зазначили в департаменті АПК облдержадміністрації, високих показників урожайності ранніх зернових культур досягли у сільськогосподарських підприємствах таких районів:

  • Сокальського — 5,85 т/га;
  • Кам’янка-Бузького — 5,82 т/га;
  • Буського — 5,78 т/га;
  • Бродівського — 5,39 т/га;
  • Радехівського — 5,13 т/га;
  • Жовківського — 5,06 т/га.

Читати також: Аграрії 9 областей розпочали збір сої

У Львівській обл. продовжуються жнива. Аграрії збирають  пізні  культури, зокрема, гречку, якої зібрали 6% площ до посіву.

«Зважаючи на особливості цьогорічних погодних умов (посуха, заморозки, затоплення) завдяки вмілим протистоянням цим викликам аграрії  досягли хороших результатів. В яких би умовах не працювали наші аграрії, вони добре обізнані, досвідчені, технологічно дисципліновані та організаційно спроможні використовувати сучасні методи та підходи у провадженні сільськогосподарського виробництва», — зазначила Юлія Шопська, директор департаменту агропромислового розвитку.

За її словами, на звільнених від урожаю площах, аграрії ведуть підготовку ґрунту та посів озимих культур вже наступного урожаю.

«Станом на сьогодні аграрії посіяли ріпаку озимого на площі 23,6 тис. га  та озимих зернових культур на площі 3,8 тис. га», —зазначила Юлія Шопська.

Читати за темою: Аграрії Львівщини завершили збір озимого ріпаку

Виконано за допомогою Disqus