Аграрій розповів, як вирощують гібридне жито в найбільшому господарстві Білорусі

8 вересня 2020 82 0
Аграрій розповів, як вирощують гібридне жито в найбільшому господарстві Білорусі
Kurkul.com

Начальник цеху виробництва рослинницької продукції ВАТ «Василішки», найбільшого господарства Республіки Білорусь, Іван Климашевський розповів, як їм вдається отримати до 9 т/га гібридного жита на супісках у новому випуску проєкту Жито Великих Людей від «КВС-УКРАЇНА».

У ВАТ «Василішки», що у Вітебському регіоні, гібридне жито розпочали вирощувати всього кілька років тому. Попри недостатнє дотримання технологій та не найкращі супіщані ґрунти, за словами аграрія, господарству вдається отримувати гарні врожаї цієї культури. 

«Ґрунти в нас супіщані, із невисокою родючістю — вміст гумусу — 1,61%, фосфору до 220 мг/м², калію — 150 мг/м². Та попри це, найбільший врожай жита, який нам вдалося отримати в наших умовах — 9  т/га. Цьогоріч, зважаючи на посуху, результати були скромніші — 5–6 т/га», — розповідає Іван Климашевський.

Також він розповів про переваги вирощування гібридного жита в умовах Вітебського регіону Республіки Білорусь, як житній силос впливає на продуктивність молочної худоби і скільки можна заощадити на кормах при введенні гібридного жита в раціон.

Виконано за допомогою Disqus