В Україні на 20% знизилася урожайність овочів

9 вересня 2020 69 0
В Україні на 20% знизилася урожайність овочів
pixabay.com

Експерти зазначають, що цього року українцям потрібно готуватися до зростання на 20-30% всього борщового набору, адже урожаю на 20% менше, ніж минулого року. Основні виробники сильно постраждали. Про це повідомляє fbc.ua.

Українські фермери кажуть, що «битва» за урожай цього року була дуже складною. Відомо, що в середньому з одного гектара вони збирають по 50-60 т моркви, стільки ж буряків і цибулі, що на 20% менше, ніж минулого року.

Аграрії прогнозують, що до кінця року, наприклад, моркву на гуртовому ринку продаватимуть по 5-7 грн/кг. У магазинах і на ринках ціна досягне 10-12 грн/кг. Ближче до весни ціни можуть досягати 20 грн. Але це буде залежати від того, як фермери збережуть свою продукцію.

«Якщо продукції буде мало, як тільки ціна гуртової реалізації продукції перевищує позначку 8-9 грн/кг, відразу ми почнемо отримувати експорт. Тому що це вже для експорту хороші умови», — пояснюють представники агропромисловості.

 

Раніше повідомлялося, що  в Україні істотно подешевшали овочі «борщового набору» в порівнянні з 2019 роком.

Так, картоплю на ринках країни продають до 16,06 грн/кг, що на 7% дешевше, ніж торік. Цибуля ріпчаста знизилася в ціні на 33,2%. Наразі вона продається за 12,51 грн/кг.

Читати за темою: В Україні можуть зрости ціни на овочі на 15-20%

Виконано за допомогою Disqus