Названо ціни на овочі борщового набору

3 вересня 2020 78 0
Названо ціни на овочі борщового набору
pixabay.com

На початку вересня відчутно подешевшали овочі борщового набору. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Зокрема, картоплю усіх популярних сортів у гурті продають по 5-6 грн/кг. У супермаркетах у роздріб її пропонують по 8-10 грн/кг. Торік в аналогічний період картоплю продавали від 8 до 15 грн/кг.

Порівняно з минулим роком істотно подешевшала цибуля. Кілограм коштує 4,5 грн. Знизилася вартість моркви та буряку. Їх продають по 7 і 4,4 грн/кг відповідно. Ще місяць тому ціна була вищою на 2 грн. Капуста коштує 5 грн/кг.

Читати також: У жовтні зросте ціна картоплі — думка

Водночас цього сезону дорогими залишаються помідори. Зокрема,  помідор-сливка наразі коштує 11-13 грн/кг, а рожеві та жовті томати — від 33 грн/кг.

«Щороку ціни на помідори зростають. При цьому ми імпортуємо їх ще більше. За 7 місяців 2020 р. з інших країн завезли майже 70 тис. т — це обсяг імпорту 2019 р. В Україні через зміну клімату стає складно виростити томати товарного вигляду у відкритому ґрунті. Старі теплиці закриваються, а нових не будують, тому що немає грошей», — розповідає Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку.

Огірки, по закінченню сезону, не найкращої якості можна знайти по 26-30 грн/кг. У серпні ціна була на рівні 20 грн. Кабачки коштують 12,69 грн/кг, баклажани — 12 грн/кг. Червоний болгарський перець продають від 74 грн/кг.

Раніше повідомлялося, що в Україні зафіксовано рекордно високі ціни та низький урожай картоплі

Виконано за допомогою Disqus