Молодь відмовляється від штучного м’яса — дослідження

13 вересня 2020 115 0
Молодь відмовляється від штучного м’яса — дослідження
pixabay.com

Згідно з дослідженнями австралійських учених попри те, що молоде покоління (18 – 25 років) найбільше переймається питаннями забруднення довкілля та зміни клімату, а галузь тваринництва продукує близько 14% парникових газів, молодь не поспішає замінювати традиційне м’ясо штучними аналогами. Про це пише meat-inform.

Результати досліджень показали, що молода частина населення Австралії переймається питанням захисту довкілля. Утім 59% з них нічого не мають проти подальшого розвитку галузі тваринництва. До того ж 72% опитаних виявилися не готовими до заміни натурального м’яса на штучні аналоги, вирощені в лабораторіях.

«Молодь не поспішає відмовлятися від м’яса через традиційну культуру харчування, характерну для австралійської ідентичності. Крім того, не всі опитані впевнені в екологічності процесу виготовлення лабораторного м’яса, оскільки він також вимагає залучення великої кількості ресурсів», — йдеться в повідомленні.

17% молоді відмовляються від усіх альтернативних натуральних м’ясних продуктів, зокрема, рослинного. 11% заявили, що дотримуються вегетаріанської дієти.

Читати за темою: На світовому ринку триває криза яловичини

Виконано за допомогою Disqus