Фермер розповів, коли найвигідніше продавати зерно

10 вересня 2020 5695 0
Фермер розповів, коли найвигідніше продавати зерно

Найвигідніше продавати зерно на початку збирання, тоді фермерам пропонують найкращу ціну. Про це розповів директор фермерського господарства «Унірем-Агро Плюс» Андрій Булгаков у матеріалі «Послуги зберігання та транспортування зерна — досвід співпраці з G.R. Agro» на Kurkul.com.

За словами директора, 50-60% врожаю пшениці форвардуються одразу, а найкраща ціна, на його думку, спостерігається на початку нового року (початок січня). 

«Якщо продавати на початку збирання, ціна цікавіша, ніж взимку, коли починають збирати врожай Південні регіони. А якщо за показниками там не дуже, а це часто буває, як і в Узбекистані та Середній Азії, то трейдери й переробники починають підіймати ціну. А потім, коли косять Черкаси, Полтава та інші регіони, а до того ж починають масово везти зерно одноосібники, яким ніде зберігати його взагалі, ціна значно падає», — пояснив він. 

Андрій Булгаков додав, що всі продажі відбуваються на розсуд самого господарства, але все ж необхідно «відчувати» ситуацію на ринку, слідкувати за світовими тенденціями та мати гарну інтуїцію або ж співпрацювати з компаніями, які надають послуги зберігання зерна та трейдерства. Таким «компаньйоном» для підприємства стала компанія G.R. Agro, яка надає господарству послуги зі зберігання, доопрацювання зерна, а також логістики.

«У чому наша співпраця? Основний земельний банк у нас тут, контракти укладені з зими, там прописані стандарти, які потрібні, а моя задача — оптимізувати логістику з поля до порту. Логістичний ланцюг повинен бути оптимальним як в ціні послуг, так і в ціні відвантажень, та у можливостях елеватора. Нікому не буде цікаво, якщо вагони не вийдуть вчасно», — наголосив аграрій. 

В свою чергу, операційний директор компанії G.R. Agro Артем Ремпен розповів, що завдяки співпраці з ними фермер отримує на елеваторах компанії найвищі ціни та подальший сервіс.

Виконано за допомогою Disqus