Через неврожай Китай може стати головним світовим імпортером кукурудзи

11 вересня 2020 353 0
Через неврожай Китай може стати головним світовим імпортером кукурудзи
Kurkul.com

На головні райони вирощування кукурудзи і сої на північному сході Китаю менш ніж за 2 тижні обрушилися 3 тайфуну, які затопили поля. Третій — Хайшен, за прогнозами, принесе проливні дощі в провінції Хейлунцзян і Цзілінь, повідомляє УкрАгроКонсалт.

За врожаєм кукурудзи в найбільшому у світі виробнику після США пильно стежать, оскільки попит на корми зростає, а державні резерви скорочуються, в результаті чого внутрішні ціни досягають найвищого рівня за 5 років. Імпорт кукурудзи з США й України вже перевищує 10 млн т і може досягти 20 млн т, якщо ціни в США залишаться конкурентоспроможними. Це може зробити Китай найбільшим імпортером кукурудзи у світі.

Закупівлі також допомагають виконати зобов'язання щодо торговельної угоди з США. Закупівлі Китаю допомогли підняти ф'ючерси на кукурудзу в Чикаго до найвищого рівня з березня. Північно-східні провінції, які раніше поставляли понад 100 млн т кукурудзи в іншу частину країни, скоротили поставки через швидке зростання місцевої нафтопереробної промисловості, де продукти переробки включають крохмаль і сироп.

Читати за темою: Аграрії США розпочали посів озимої пшениці

Виконано за допомогою Disqus