Як отримати 60 т/га силосу в складних кліматичних умовах — досвід фермера

15 вересня 2020 384 0
Як отримати 60 т/га силосу в складних кліматичних умовах — досвід фермера
Kurkul.com

LNZ Group показала результативність силосної кукурудзи UNIVERSEED без поливу в складних кліматичних умовах на базі підприємства ТОВ «Прогрес Молоко», яке знаходиться в Жашківському р-ні Черкаської обл. Про це йдеться у новому випуску «Силосна кукурудза без поливу рве комбайн. Запитання для досвідчених» на Youtube каналі.

За словами Дмитра Писаренка, директора ТОВ «Прогрес Молоко», цього року в господарстві вперше вирішили закласти експеримент з гібридами кукурудзи LNZ. Наразі висота рослини близько 3,5 м, над качаном 10 листків, на деяких гібридах — до 12-14. 

Кукурудза сформувала якісний крохмаль. Зокрема, при просіюванні на каліфорнійських ситах 22% крохмалю та 35% сухої речовини.

«Кожен тваринник знає що для якісного силосу має бути зерно. А для того, щоб зерно спрацювало, воно має бути подрібнене, тобто зруйнована його оболонка. Ця кукурудза себе гарно показує за рахунок борошнистого ендосперму. Цілого зерна абсолютно немає, що не може не радувати», — розповів директор господарства.

Дмитро Писаренко сподівається, що гібрид кукурудзи UNIVERSEED від LNZ зможе дати урожайність 60 т/га, а можливо і більше.

Виконано за допомогою Disqus