На Миколаївщині фермер самовільно зайняв 17 га земель с/г призначення

17 вересня 2020 787 0
На Миколаївщині фермер самовільно зайняв 17 га земель с/г призначення
Kurkul.com

У с. Ковалівка Миколаївського р-ну Миколаївської обл. було встановлено факт самовільного зайняття земель сільськогосподарського призначення площею 17 га, до складу якої входили землі в охоронюваній зоні. Про це пише пресслужба Миколаївської прокуратури.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник сільськогосподарського підприємства в порушення вимог чинного законодавства, самовільно зайняв, обробив та засіяв соняшником земельні ділянки, до складу яких входило понад 2,5 га земель в охоронюваній зоні під лінією електропередач ПЛ-35кВ «Ковалівка-Покровка». Вказаними протиправними діями державним інтересам завдано збитків на загальну суму понад 20 тис. грн», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами розслідування з підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.197-1 КК України та узгоджено покарання у виді штрафу.

Наразі обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості місцевою прокуратурою скеровано до суду.

Окрім цього, за втручання прокуратури області обвинувачуваним у повному обсязі відшкодовано державі в особі територіальної громади Ковалівської сільської ради шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття особою земельних ділянок.

Читати за темою: На Запоріжжі засуджено чоловіка за самовільне захоплення ділянки

 

Виконано за допомогою Disqus