Експерт розкритикував законопроект про посилення відповідальності за порушення вагових норм

17 вересня 2020 57 0
Олександр Мащенко, засновник проектів Zernovoz.ua і Zernotorg.ua
Олександр Мащенко, засновник проектів Zernovoz.ua і Zernotorg.ua

У першому читанні проголосований законопроект №3743, який посилює відповідальність за порушення вагових норм перевізників. Однак недоробки законопроекту не допустять зникнення перевантаження на дорогах України. Таку думку висловив засновник проектів Zernovoz.ua і Zernotorg.ua Олександр Мащенко. Повідомляє Latifundist.com.

Серед недоробок він виділив:

  • відповідальність відправників за перевантаження так і не визначена;

«Але відправники згадані у своїх обов'язках заповнювати документи, очевидно для того, щоб це слово могло фігурувати першим пунктом анонсу на ФБ міністра і ввести в оману людей, які чекають змін», — зазначив засновник проектів Zernovoz.ua і Zernotorg.ua.

  • одержувачі не згадані;

Хоча, за словами Олександра Мащенка, очевидно, що навіть вимога про звіт по перевантаженому транспорту суттєво змінила б ситуацію.

  • штрафи перевізників збільшуються, а з тим і бізнес-ризики.

Так, помилка при зважуванні на вагах відправника, який ні за що не відповідає, може призвести разом до закриття бізнесу.

«Якшо раніше перевантаження було грядкою для корупціонерів УТБ, то, здається, тепер це питання стає частиною нашої національної стратегії: ламати дороги, щоб більше лагодити та більше купувати дорогого обладнання», — підсумував Олександр Мащенко.

Виконано за допомогою Disqus