Ухвалення закону про зниження ПДВ для аграріїв підтримає вітчизняного виробника — думка

18 вересня 2020 209 0
Ухвалення закону про зниження ПДВ для аграріїв підтримає вітчизняного виробника — думка

Ухвалення в цілому законопроекту №3656 дозволить знизити ціни у торгових мережах та тим самим привабить покупців, які вже почали їздити за товарами до Польщі. Про це розповів секретар аграрного комітету, народний депутат «Партії «За майбутнє» Іван Чайківський. Повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, законопроект №3656  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» 17 вересня ухвалили у першому читанні.

«Аграрний сектор вже давно чекає на цей законопроект. Якщо ми подивимось на наших сусідів поляків, у них на м'ясо та молоко 7% ПДВ. В нас 20% ПДВ і ми бачимо, як наші громадяни їздять в Європу на закупи за товарами. Після запровадження цього законопроекту ми зможемо знизити вартість товарів на полицях магазинів. І товари українських виробників будуть більш конкурентними. Наша група «Партія «За майбутнє» підтримує цей законопроект та вірить, що він допоможе розвитку аграрного сектору», — сказав Іван Чайківський.

Виконано за допомогою Disqus