Сівалка Väderstad Tempo успішно посіяла озимий ріпак в стерню пшениці

21 вересня 2020 109 0
Сівалка Väderstad Tempo успішно посіяла озимий ріпак в стерню пшениці
Агрістар

У тісній співпраці, шведський виробник сільгосптехніки Väderstad та компанія «Агрістар» прийняли виклик та успішно виконали сівбу озимого ріпаку в стерню пшениці з міжряддям 70 см. Повідомляє Traktorist.ua.

Виклик був прийнятий 21 серпня та виконаний за допомогою високопродуктивної сівалки Väderstad Tempo L16.

«Оцінюють не техніку, оцінюють результат її роботи! Саме сходи є основним показником якості роботи будь-якої сівалки», — зазначили в компанії «Агрістар».

У ході сівби було визначено ряд переваг сівалки, а саме: дотримана норма висіву насіння 300 тис. шт. та внесення добрив 100 кг/га. Глибина сівби була також точно витримана на рівні 4 см. Оптимальна швидкість, на якій було проведене якісне закладання насіння становила 12 км/год.

Високу якість сівби компанія «Агрістар» засвідчила, надавши відповідні фото.

«Tempo L16 від Väderstad виконала умови посіву ріпаку в стерню пшениці на відмінно!», — додали в «Агрістар».

Виробник також задоволений результатом.

«Сівалка Tempo є одним з останній інноваційних кроків у сфері точного висіву. З її появою аграрії, що займаються вирощування технічних культур, мають змогу завершити сівбу вдвічі швидше. При цьому точність висіву насіння зростає, а все завдяки її висівному пристрою Gilstring Seed Meter», — розповіли в компанії Väderstad.

Особливою відмінністю Tempo L16, за словами виробника, є те, що в традиційних сівалках насіння рухається через висівну систему з невеликою швидкістю за рахунок сили тяжіння, тому зміна положення сівалки чи підвищення вібрацій суттєво впливають на рух насінини та погіршують точність висіву. Тоді як у сівалках Tempo висівний пристрій Gilstring Seed Meter працює використовуючи надлишковий тиск повітря. Це збільшує швидкість руху насінини, зменшує час руху, за рахунок чого насінина потрапляє в ґрунт з більшою точністю. 

Виконано за допомогою Disqus