Експерти пояснили, чому важливо встановлювати GPS-трекери на сільгосптехніку

22 вересня 2020 84 0
Експерти пояснили, чому важливо встановлювати GPS-трекери на сільгосптехніку
AgroOnline

Швидкісний режим  один з найважливіших параметрів при виконанні будь-яких технологічних операцій сільськогосподарською технікою. Аграрії давно це зрозуміли й впроваджують управління швидкістю на своїх господарствах.

Найпростіший метод це зробити — встановити GPS-трекери на трактори, комбайни та іншу техніку. Вони фіксують переміщення, а програми з геолокації обчислюють швидкість руху.

Про це розповіли експерти компанії AgroOnline у матеріалі «Кілометри/години, які працюють на аграрія» на Latifundist.com.

Всі аграрії розуміють, що швидкість, з якою техніка виконує певні агротехнічні операції впливає на кінцевий результат робіт. Але важливо ще враховувати, що дані моніторингу машин, підключених до автоматизованої паспортної системи, наприклад, AgroOnline, важливі не лише для оцінки оперативності виконання робіт. На їх основі можна додатково аналізувати якість виконання робіт в полі:

  • Такі дані корисні під час проведення ґрунтообробних операцій. Якщо немає датчика занурення агрегату в ґрунт, то, зіставивши швидкість машини й витрату пального під час роботи, можна визначити глибину занурення обробного агрегату. Це додатковий елемент контролю якості роботи механізатора.
  • Якщо говорити про посівні роботи, то в розрізі декількох сезонів можна порівняти норми висіву і фактичні сходи зі швидкістю роботи сівалки і визначити оптимальну швидкість для оптимальної врожайності.
  • Аналогічно можна аналізувати дії різних препаратів, які застосовуються на полі: зіставлення результатів роботи засобів обробки і карти швидкостей дає можливість знайти найбільш вигідну швидкість роботи машини при такому вигляді обробки.
  • Чим глибше аналізувати вплив швидкості роботи сільгосптехніки на кінцевий результат, тим більше можна знайти взаємопов'язувати елементів.

За консультацією з установки та функціоналу датчиків звертайтесь за тел. 050-937-10-97, Олег Лукашик. Безкоштовну консультацію можна отримати за посиланням.

Читайте також: AgroOnline удосконалює функції агроскаутингу

Виконано за допомогою Disqus