Corteva «захлинеться» у роботі з клієнтами через рекламації — думка

23 вересня 2020 373 0
Corteva «захлинеться» у роботі з клієнтами через рекламації — думка

Corteva через некваліфіковані кадри «захлинеться» в роботі з клієнтами. Персонал компанії зацікавлений лише в прибутках та заробітках. Про це розповів власник дистриб’юторської компанії «Грейс Агро» та ексспівзасновник «Імперії-Агро» Дмитро Оцабрик у матеріалі «Ринок дистрибуції України прогнувся під великих виробників» на Kurkul.com.

«Corteva й інші компанії, які хочуть виходити на прямі продажі, не зацікавлені в фермерах, їм все одно. Їхня задача — це їхні прибутки і їхні заробітки. Тобто те, що вони написали, що вони хочуть бути ближчими до клієнта — це все маркетинговий хід», — розповів Дмитро Оцабрик.

Читати за темою: Дмитро Оцабрик: Найстрашніше, що може відбуватися між співвласниками — це гроші

Наприклад, за словами Дмитра Оцабрика, компанія-виробник, у якої є 5-6 представників в області, не може швидко реагувати на запити клієнтів. Водночас, на його думку, буде багато звернень за рекламаціями, які раніше лягали на плечі дистриб’юторів.

«Виробники не розуміють, скільки ми «пожеж» гасили і ось цих рекламацій, які не доходили до них: по продуктах, по насінню, по всьому іншому. Там, де через наші гарні відносини, деякі клієнти закривали очі, коли було, наприклад, розщеплення 2-3% на полях у Syngenta в «українських» гібридів. Ми клієнтів переконували, що там невеликий відсоток, але це все одно негатив, і все залежить від того, як відреагувати», — додав власник дистриб’юторської компанії «Грейс Агро».

Він зазначив, що раніше фермери вважали подібні інциденти «гріхом» дистриб’ютора. Щонібито  це дистриб’ютор обманює клієнтів. Але дистриб’ютори продавали те, що обіцяла компанія-виробник. 

«Сказала Syngenta, що ми привеземо вам імпортне насіння, і дистриб’ютори кажуть: «Буде імпортне насіння». А Syngenta привозить і говорить: «Ми вам обіцяли 10 тис. посівних одиниць імпортного, а привеземо тільки 2 тис., а 8 тис. буде українського вирощування. Але ж дистриб'ютори вже продали імпортне насіння клієнтам і отримали від них передоплати», — розповів Дмитро Оцабрик.

Він зазначив також, що якщо у дистриб’юторів на складах є залишки з минулих сезонів, то вони змушені їх продавати дешевше. А Pioneer ніколи на дистриб'юторів їх дешевше не продавав, аргументуючи це тим, що не розрізняє роки за свіжістю, головне, щоб була схожість.

«Pioneer продавав двох-трьохрічної давності кукурудзу за ціною свіжого насіння, але про рік вирощування дистриб'ютор дізнавався по факту поставки. А фермер завжди думав, що обманює дистриб'ютор. Адже обіцяли одне, а привезли інше. І сьогодні Pioneer з цим стикнеться», — підсумував Дмитро Оцабрик.

Виконано за допомогою Disqus