Фермерам став доступний автоматичний моніторинг зембанку за індексом стабільності

24 вересня 2020 63 0
Фермерам став доступний автоматичний моніторинг зембанку за індексом стабільності

Завдяки індексу стабільності земельного банку аграрій може контролювати строки оренди паїв в одному полі на основі електронних документів та планувати подальшу роботу, розуміючи, коли закінчуються терміни договорів. Про це розповів операційний директор компанії AgroOnline Віктор Боровик у матеріалі «Автоматичний моніторинг земельного банку за індексом стабільності AgroОnline» на Kurkul.com.

Коли паїв понад 1000, то в господарстві неодмінно виникає питання: «Як оцінити стан зембанку?», адже потрібно розуміти, з ким і коли були укладені договори. Проте кожен пай входить у поле, і як же керівнику зрозуміти, в якому стані у нього земельний банк? Саме для того, щоб це можна було зробити просто та однозначно, до сервісу AgroOnline додали індекси земельного банку.

«На сьогодні індексів три. Вони показують стан земельного банку з точки зору місцезнаходження, прив'язки до поля, а також фінансовий розрахунок та загальну економічну ефективність», — уточнив експерт. 

Всі індекси розраховуються безпосередньо на поле, індекс стабільності також розраховується для кожного поля окремо. Маючи на кожному масиві індекс стабільності, можна вирахувати середній індекс по кластеру або по юридичній особі, а також вирахувати середній показник по всьому господарству. Сукупно всі індекси дають розуміння того, що відбувається з земельним банком у господарстві.

«Спочатку, наприклад, ми маємо якийсь із індексів, якщо через деякий проміжок часу цей індекс збільшується до 55-60, то це показує ефективну роботу земельного відділу та можливе усунення певних проблем», — пояснив Віктор Боровик. 

Виконано за допомогою Disqus