Основою молочного тваринництва має бути рентабельність — експерт

29 вересня 2020 79 0
Основою молочного тваринництва має бути рентабельність — експерт
latifundist.com

В основу рентабельності ферм A.G.R. Group лягло те, що в собівартості витрат на виробництво 1 кг молока корми займають до 60%. Володимир Золотар, начальник відділу з розвитку тваринництва А.G.R. Group, зазначив, що це є їх великою перевагою. Про це йдеться у матеріалі «Молочне скотарство в А.G.R. Group: чи варті перспективи ризиків?» на Latifundist.com.

«Основа молочного скотарства як бізнесу не кількість надоєного молока, а рентабельність, яку дає це молоко. Можна кожен день з однієї корови доїти багато, але не мати рентабельності через великі витрати на корм. Ми сьогодні працюємо зі стабільною рентабельністю. Собівартість 1 кг у нас становить близько 4,5-5 грн, а продаємо молокозаводам в середньому по 10,4 грн», — зазначив він.

Володимир Золотар розповів, що наразі всіх тварин на фермах годують виключно власними кормами, купують лише соняшникову макуху і необхідні для правильного обміну речовин тваринної добавки — сіль, соду та крейду.

«Загальні надої з трьох ферм сьогодні складають близько 12 т молока в день — це у 2 рази більше в порівнянні з 2016 р. При цьому, надій на одну корову збільшився несуттєво. В середньому він був і залишається близько 20 л/день. Більше молока отримують завдяки збільшенню кількості корів на 140 голів. Саме вирівнювання балансу між дійним поголів'ям і кількістю молодняку дало такий результат», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus