Науковці довели екологічність пального з ріпакової олії для с/г техніки

3 жовтня 2020 40 0
Науковці довели екологічність пального з ріпакової олії для с/г техніки
traktorist.ua

Баварський центр технологій та просування (TFZ) у Штраубінгу оцінив дані про тривалу експлуатацію пального з ріпакової олії в сільськогосподарських машинах. Про це повідомляє Тraktorist.ua.

Згідно з висновком довготривалих досліджень ріпакової олії як пального для сільськогосподарської техніки, експлуатаційна безпека тракторів на ріпаковому пальному знаходиться на одному рівні з безпекою дизельних тракторів. Крім того, ріпакова олія сприяє захисту клімату.

Для проведення дослідження вчені оцінили результати декількох дослідницьких проєктів. Були враховані дані польових випробувань, а також показники продуктивності та викидів 18 тракторів, сумісних з ріпаковою олією рівнів викидів  від 1 до 4, які були зафіксовані протягом загального періоду понад 50 тис. годин роботи.

«У тракторному парку вчені не виявили серйозних ушкоджень або тривалих простоїв, викликаних пальним. У паливній системі низького тиску незначні несправності виникали лише у поодиноких випадках. Вимірювання поведінки щодо викидів показали, що трактори з системою доочистки відпрацьованих газів мають низькі викиди оксидів азоту та частинок. Аналіз моторного мастила показав, що двигуни працюють з малим зносом при експлуатації в польових умовах», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: New Holland постачатиме перші у світі водневі трактори

Виконано за допомогою Disqus