Середньомісячна температура у вересні перевищила багаторічні кліматичні норми — Метео Фарм

6 жовтня 2020 82 0

Цьогорічний вересень виявився унікальним та потішив усіх жителів України чудовою погодою. Початок осені відзначився високими рекордними температурами. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

Середньомісячні температурні показники на всій території України перевищили багаторічні кліматичні норми на +4…+5 °C. Попри те, що вересень осінній місяць, за температурним режимом вересень походив більше на серпень. Не дочекалися українці й метеорологічної осені, адже середньодобова температура стійко трималася на позначці вищою за +15 °C.

Середньомісячна температура повітря в західних та північних областях перебувала у межах +17…+18 °C, у східних та центральних областях +19…+20 °C. На Півдні середньомісячна температура зупинилась на відмітці +20…+21 °C.

Цьогорічний вересень також виявився теплішим від аналогічного періоду 2019 р. Максимально температура підіймалась до +37 °C на Півдні, у Дніпровській, Кіровоградській та Черкаській областях. Значною температурою +36 °C відзначились на Сході, у Вінницькій, Полтавській, Київській, Сумській та Чернігівській областях. Максимально температура підіймалася в перших числах вересня.

Мінімально температура опускалась до +1 °C в Харківській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Вінницькій областях протягом другої декади вересня. Минулого року за аналогічний період часу подекуди спостерігалися навіть від’ємні температури, які досягали відмітки -4 °C морозу.

Виконано за допомогою Disqus