На українців очікує різке зниження температури до 0 °С — Метео Фарм

12 жовтня 2020 434 0
На українців очікує різке зниження температури до 0 °С — Метео Фарм
Kurkul.com

Протягом тижня в Україні пануватиме мінлива хмарність, слід очікувати тумани. З 13-го жовтня на Заході розпочнуться значні опади, можливі грози. Найбільша кількість опадів прогнозується в Закарпатській області до 18 мм. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

Зазначається, що 14-го жовтня опади охоплять західні, частково центральні, північні та південні області. 16 жовтня дощі пройдуть майже на всій території України окрім східних областей, але вже наступної доби 17 числа дощитиме скрізь. Вітер переважатиме південного, північно-західного напрямку 2-6 м/с.

Тиждень за температурним режимом поділиться на два періоди. Перший період, коли збережуться комфортні температури триватиме з 12 по 16 жовтня. В даний період часу нічні температури коливатимуться від +5 до +13 °C, лише на  Півдні температура триматимуться на позначці +9…+17 °C. 

Денні температури на Заході +10…+20 °C, на Півночі +13…+22 °C, в центральних та південних областях температура підійматиметься до +25 °C. Максимально повітря прогріється на Сході +26 °C. Температура ґрунту на всій території України знаходитиметься в межах +7…+15 °C.

Другий період температурних змін відбудеться у вихідні дні, саме в цей час розпочнеться різке зниження температури.  В північних та західних областях вночі 0…+4 °C, денна температура досягне відмітки лише +5…+12 °C, в південних, східних та центральних областях нічна температура коливатиметься від +1 до +10 °C, денна температура знаходитиметься в межах +6…+18 °C. Температура ґрунту коливатиметься від +1 до +10 °C.

Виконано за допомогою Disqus