В Україні знову знижено прогноз валового збору зернових та олійних культур

12 жовтня 2020 1627 0
В Україні знову знижено прогноз валового збору зернових та олійних культур
Kurkul.com

Українська зернова асоціація у жовтневому звіті знизила прогноз валового збору врожаю зернових та олійних культур, а також експорт у 2020/2021 МР через несприятливі погодні умови для врожаю пізніх культур. Про це повідомляє пресслужба УЗА.

Асоціація понизила прогноз валового збору врожаю зернових та олійних культур в із 95,6 млн т до 87,5 млн т через несприятливі погодні умови для врожаю пізніх зернових культур, а прогноз експорту цього сезону знижено з 56,3 до 53,9 млн т.

«Суттєво зменшено показник прогнозу врожаю кукурудзи, оскільки несприятливі погодні умови в серпні та вересні поточного року негативно вплинули на її врожайність, хоча загальний показних врожаю залишається доволі високим. Обсяг виробництва кукурудзи прогнозується на рівні 32,5 млн т у порівнянні з вересневим прогнозом — 35,3 млн т. При цьому, експорт кукурудзи прогнозується на рівні 27,2 млн т (раніше – 29 млн т)», — зазначили у профільній асоціації.

Значно знижено також прогноз валового врожаю соняшнику з 16,1 млн т до 12,9 млн т за рахунок зниження врожайності з прогнозних 2,5 т/га до 2 т/га через несприятливі погодні умови.

Читати також: Урожай кукурудзи в Україні зменшиться на 2 млн т — USDA

Крім того, УЗА у новому звіті провела уточнення оцінки обсягів врожаю пшениці — показник знижено з 26,6 млн т до 25,3 млн т. При цьому оцінка експорту пшениці залишається на рівні 17,5 млн т, як і було домовлено в Меморандумі між учасниками ринку та Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Незначного зниження зазнав також показник виробництва ячменю — 8 млн т (у вересневому звіті оцінка була 8,3 млн т) та його експорту — 4,2 млн т (у вересневому звіті — 4,5 млн т).

Читати за темою: В Україні знижено прогноз валового збору соняшника

Виконано за допомогою Disqus