Україні потрібно ввести дзеркальні квоти щодо імпорту молочних продуктів — Чагаровський

13 жовтня 2020 59 0
Україні потрібно ввести дзеркальні квоти щодо імпорту молочних продуктів — Чагаровський
pixabay.com

За 2019 р. Україна практично не вибирає квоти від ЄС за жодними показниками молочної продукції. Про це заявив голова спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський під час проведення «Всеукраїнського молочного форуму-2020», повідомляє AgroPolit.com.

За його словами, єдине, що за вершковим маслом Україні вдалося реалізувати квоти на 100%. Цьому посприяла біржова ціна у I кварталі 2019 р. Вона була вищою за ціну на нашому внутрішньому ринку. Тому багато наших виробників змогли на вигідних умовах експортувати власну продукцію.

«Загалом ці квоти смішні. Я б навіть сказав, іронічні. Їх потрібно переглядати. По-перше, їх потрібно збільшувати і вводити дзеркальні квоти щодо імпорту молочних продуктів. Адже нам Європа на 500 млн споживачів-європейців дала такі квоти, а ми йдемо назустріч Європі й на 38 млн споживачів отримуємо такі ж само квоти, як і в Європі. Фактично у нас з Європою утворився гандикап у 12 разів. Тому ми маємо займати чітку позицію і наполягати на введенні дзеркальних квот, а все, що понад норму, має оподатковуватися у звичному режимі з відповідним митним стягненням. І ці кошти, які прийдуть від митного стягнення, мають акумулюватися у фонді підтримки молочної галузі», — заявив Вадим Чагаровський.

Читати за темою: Україна скоротила виробництво молока в 4 рази

Виконано за допомогою Disqus