Названо першочергові завдання для керівника Держпродспоживслужби

15 жовтня 2020 45 0
Названо першочергові завдання для керівника Держпродспоживслужби
Kurkul.com

Сьогодні Держпродспоживслужба потребує керівника, який відновить керованість служби і заспокоїть колектив; наведе порядок в роботі і проведе кадровий аудит; задасть правильний вектор розвитку і буде контролювати процес. Про це заявив Геннадій Супіханов у матеріалі «Кожен день зволікання з призначенням глави Держпродспоживслужби — крок до розвалу служби та діючої системи харчової безпеки» на Latifundist.com.

Що стосується першочергових завдань для Держпродспоживслужби Геннадій Супіханов виділив чотири:

  • Перше — безпека продуктів харчування та боротьба з фальсифікатом, щоб забезпечити здоров'я і благополуччя наших споживачів.

«Попри це, треба завершити передачу функцій Санітарно-епідеміологічної служби (СЕС) від МОЗ до Держпродспоживслужби, прийняти закон про «Санепідемблагополуччя населення» в новій редакції та розробити підзаконні акти до нього. Це важливо зробити оперативно, тому що сьогодні повністю відсутні санітарні норми й правила, що регулюють діяльність санепідслужби», — сказав Геннадій Супіханов.

  • Друге — закріплення і поширення позицій вітчизняного бізнесу на зовнішніх ринках.

«У цьому контексті необхідні активізація і підвищення ефективності боротьби з хворобами, які завдають значних економічних збитків бізнесу і державі (АЧС, пташиний грип та ін., а також останній виклик — коронавірус)», — пояснив кандидат на пост голови ДПСС.

  • Третє — адаптація українського законодавства до європейського, а також оновлення ряду законів про ветеринарну медицину, про карантин рослин.
  • Четверте — захист прав споживачів: крім безпосередньої боротьби з фальсифікатом необхідно піклуватися і про підвищення культури споживання населення, максимальне спрощення та діджіталізація процесів обробки звернень споживачів і розширення сфер контролю Держпродспоживслужби.

«Я буду ініціювати забезпечення належного технічного оснащення та створення серйозної мережі лабораторій і експертних центрів, які повинні бути в кожному районі», — підсумував Геннадій Супіханов.

Виконано за допомогою Disqus