ТОП-4 напрямки роботи департаменту тваринництва Мінагропроду

21 грудня 2015 75 0
Микола Кваша, директор департаменту тваринництва Мінагропроду
МінагропродМикола Кваша, директор департаменту тваринництва Мінагропроду

Департамент тваринництва Мінагропроду оприлюднив на сайті відомства результати роботи за рік:

перший — збільшення реалізації худоби та птиці на м'ясо у сільськогосподарських підприємствах,

другий — зростання продуктивності великої рогатої худоби та свиней,

третій — скасування низки ліцензій,

четвертий — дерегуляція.

Такі результати роботи департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України за 2015 р. відзначив директор департаменту Микола Кваша.

За його словами, у 2015 р.:

  • у сільськогосподарських підприємствах збільшено реалізацію худоби та птиці на 0,5%, виробництво молока – на 0,7%, поголів'я свиней – на 0,6%, середні надої зросли на 4,3%; середньодобовий приріст ВРХ збільшився на 2,3%, свиней – на 1,2%.

  • розроблено 2 законопроекти, по 26 нормативно-правових документах надано висновки, 38 проектів рішень та 43 накази, за участі департаменту.

  • у рамках дерегуляції, міністерством скасовані ліцензії, зокрема щодо торгівлі племінними (генетичними) ресурсами.

«Такий крок розширює ринок племінних ресурсів. У результаті збільшиться кількість юридичних осіб, які можуть здійснювати торгівлю генетичними ресурсами, підвищиться інвестиційна привабливість цього напряму», — зазначив Микола Кваша.

  • розроблений та затверджений наказ Мінагропроду про порядок проведення державної атестації (переатестації) та присвоєння відповідного статусу тваринницьких господарств.

«На регіони тепер покладено більшу частину функцій та повноважень з реалізації державної політики в селекційно-племінній справі. Спрощено процедуру переатестації суб’єктів племінної справи у тваринництві та зменшено кількість документів, які додаються до заяви про проведення переатестації», — розповів директор департаменту тваринництва.

У Департаменті також були створені три робочі групи, які впродовж року працювали над удосконаленням політики розвитку м'ясної галузі та формування ринку м'яса, розвитку молочної галузі та формування ринку молока, а також з питань підготовки необхідних нормативно-правових актів щодо законодавчого врегулювання виробництва медових напоїв в Україні.

Виконано за допомогою Disqus