Насіннєвий завод з Вінниччини на 100% забезпечує себе власною електроенергією

27 жовтня 2020 100 0
Насіннєвий завод з Вінниччини на 100% забезпечує себе власною електроенергією
Агрофірма «Ольгопіль»

Агрофірма «Ольгопіль», що на Вінниччині, встановила сонячні батареї для 100% забезпечення внутрішніх потреб насіннєвого комплексу. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що завдяки встановленій сонячної електростанції, всі об'єкти насіннєвого комплексу господарства — сушка, верхній і нижній зали насіннєвого заводу, лабораторія, елеватор, склади — забезпечені власною електроенергією.

Сонячна електростанція містить понад 600 сонячних панелей і займає 1,2 тис. М2 складських покрівель. Потужність її становить 0,5 МВт. У компанії заявляють, що цього цілком достатньо для 100% забезпечення електроенергією насіннєвого комплексу господарства.

«Установка сонячної електростанції (СЕС) — це найбільше досягнення агрофірми цього року. Сонячні батареї встановили на дахах складів. Це дуже зручно, оскільки не довелося створювати додаткові об'єкти для установки батарей. Є кілька сонячних підстанцій загальною потужністю 0,5 МВт. За попередніми розрахунками, окупність проєкту чотири роки. Але вже сьогодні можу сказати, що отриманої енергії досить для потреб насіннєвого комплексу. Зараз оформляємо документи, щоб працювати за «зеленим тарифом» з державою», — зазначає Павло Каленич, керівник агрофірми.

Також він повідомив, що установка СЕС виникла насамперед через екологічного питання, яке завжди актуальне та доречну для сільськогосподарського бізнесу, тому що він добре відчуває всі кліматичні зміни.

«Для запобігання нанесення шкоди навколишньому середовищу, варто думати прогресивно і використовувати альтернативні джерела енергії. А сонця в Чечельницькому районі — крайній південній точці Вінницькій області — більш ніж достатньо», — відзначив керівник агрофірми.

Читати за темою: В ЄС визнали українську сертифікацію насіння

Виконано за допомогою Disqus