В США дозволили використання десятки небезпечних пестицидів

1 листопада 2020 97 0
В США дозволили використання десятки небезпечних пестицидів
pixabay.com

Управління з охорони довкілля Сполучених Штатів (EPA) повторно затвердило десятки токсичних пестицидів, таких як паракват, метоміл та піретроїди. Про це пише SuperAgronom.com.

В четвер, 22 жовтня, Американське управління EPA затвердило список токсичних пестицидів, які, на думку екологів, завдають великої шкоди людям, дикій природі та навколишньому середовищу.

«Необачливе схвалення EPA всіх цих надзвичайно токсичних старих пестицидів призведе до серйозної довгострокової шкоди людям і дикій природі», — заявив Натан Донлі, старший науковий співробітник центру Biological Diversity.

Він підкреслив, що небезпечні пестициди потрібно негайно заборонити, але натомість, EPA фактично послаблює власні попередні обмеження.

«Необґрунтовані повторні затвердження включають паракват, який надзвичайно токсичний для людей і, як було доведено, подвоює ризик виникнення хвороби Паркінсона у сільськогосподарських робітників. Вони також включають в себе більшість надзвичайно небезпечних інсектицидів-піретроїдів, які можуть викликати аутизм, хвороби Альцгеймера і Паркінсона та дуже токсичні для комах-запилювачів і риб», — додає Натан Донлі.

Крім того, спеціалісти згадують такі пестициди як 1,3-дихлорпропен та метоміл. Перший — фумігант, на думку екологів провокує респіраторні захворювання та рак. Другий — нейротоксичний інсектицид із класу карбаматів, що дуже схожий по дії на органофосфати, такі як хлорпірифос. Передбачається, що його використання в США може зашкодити більш ніж 1100 видам зникаючих тварин.

Виконано за допомогою Disqus