На Сумщині фермер вирощує органічний тютюн

31 жовтня 2020 97 0
На Сумщині фермер вирощує органічний тютюн
pixabay.com

Фермер із Сумщини Олексій Назаренко, почав вирощувати органічний тютюн боротьби із тютюновою залежністю. Про це повідомляє Урядовий кур’єр.

На переконання аграрія вирощування тютюну надзвичайно перспективне і необхідне — насамперед для боротьби із тютюновою залежністю, що стала справжньою пошестю у сучасному світі.

Керівництво Сумського національного аграрного університету на своїй території виділило фермеру 0,6 га для вирощування культури. Олексій Назаренко навесні посадив культуру, а днями зібрав урожай.

Як зазначив Віктор Оничко, завідувач кафедри селекції та насінництва СНАУ, таке сусідство корисне також університету, студентам та викладачам. Адже з’ясувалося, що органічний тютюн, який фермер вирощує без застосування жодної хімії, повністю знищує ворога №1 огірків — попелицю. Тож, у перспективі він може стати хорошим біологічним інсектицидом

Наразі фермер зараз займається врожаєм — сортує, а потім проведе ферментацію та сушку. Згодом, наприкінці листопада, відправить зразки продукції до спеціальної лабораторії в Женеві, звідки сподівається отримати сертифікат для виготовлення спеціальних льодяників, якими лікують курців, звісно, тих, хто хоче позбавитися тютюнової залежності.

У світі є подібні льодяники, однак вони виготовлені на основі синтетичного нікотину, проте аналогів із органічної сировини, без жодних хімічних домішок, немає.

Читати за темою: В Україні зменшено площі посівів льону та цукрового буряка

Виконано за допомогою Disqus