До АМКУ подали заяву щодо заниження зернотрейдерами цін на зерно

29 жовтня 2020 3093 0
До АМКУ подали заяву щодо заниження зернотрейдерами цін на зерно
Kurkul.com

До антимонопольного комітету щодо форвардних контрактів звернувся народний депутат голова міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатська аграрна рада» Андрій Богданець. Депутат звинуватив зернотрейдерів у занижених цінах на продукцію. Повідомляє AgroPolit.com.

У поданні депутат зазначає, що за твердженням українських виробників експорт зерна буквально монополізований іноземними компаніями, бо сумарна частка закупівлі зерна перевищує порогові значення, передбачені ч.5 ст.12 ЗУ «Про захист економічної конкуренції».

Тому Андрій Богданець просить антимонопольний комітет аби ті вчинили антиконкурентні дії на захист вітчизняного бізнесу. 

«Більшість українських сільгоспвиробників зернових уклали з вищезазначеними зернотрейдерами форвардні контракти, відповідно до яких середня ціна на кукурудзу становить $165 за одну тонну. Однак, враховуючи, що цей рік є неврожайним у зв'язку з несприятливими погодними умовами, вартість зернових на внутрішньому та зовнішніх ринках зросла», — зазначає Андрій Богданець у зверненні.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus