На Хмельниччині запущено першу чергу вівцеферми на 15 тисяч голів

2 листопада 2020 160 0
На Хмельниччині запущено першу чергу вівцеферми на 15 тисяч голів
Kurkul.com

На Хмельниччині активно розвивається галузь вівчарства. Цьогоріч в області реалізується інвестиційний проєкт з розведення овець Романівської породи, розрахований на утримання 50 тис. голів овець. Повідомляють в Департаменті агропромислового розвитку Хмельницької ОДА.

Зазначається, що вже у вересні цього року введено в дію перші черги вівцеферм в Шепетівському районі, де закуплено та поставлено на вирощування майже 15 тис. голів овець.

Також в департаменті АПК зазначили, що в області реалізується 12 інвестиційних проєктів на суму близько 4 млрд грн. 

Так, шість проєктів реалізується для розвитку галузі тваринництва, 4 проєкти — в харчовій та переробній промисловості, проєкти будівництва елеватора та сервісного центру з обслуговування сільськогосподарської техніки.

В галузі тваринництва здійснюється реконструкція та будівництво трьох свинокомплексів на 12 тис. голів кожен (ПП «Аграрна компанія 2004» в населених пунктах Гвардійськ і Доброгорща Хмельницького району, Шмирки Волочиського району) за власні кошти на суму 105 млн грн, молочно-товарної ферми на 400 голів (с.Іршики Старокостянтинівського району) за власні кошти на суму 30 млн грн, пташника на 250 тис. голів курчат-бройлерів (ТОВ «Ситний двір», с.Воробіївка Дунаєвецького району), ферми для утримання овець на 5 тис. голів (ТОВ «Шепорт Поділля», с.Михайлючка Шепетівського району).

Виконано за допомогою Disqus