Ізраїльська компанія створила дрона для збору фруктів

7 листопада 2020 105 0
Ізраїльська компанія створила дрона для збору фруктів
Kurkul.com

В Ізраїлі місцева компанія Tevel Aerobotics створила стартап, в основі якого є створення дронів для збору урожаю. Стартап коштує близько $45 млн. Механічна «рука» такого дрона зможе зривати плоди та обрізати дерева. Про це повідомляє infonews.org.ua.

Пристрої здатні не просто збирати фрукти, але вибирати, які саме плоди зірвати — процес контролюють спеціальні алгоритми.

Aлгоритм дозволяє летючим роботам визначати типи фруктів і ступінь їх зрілості. Кілька дронів одночасно управляються одним автономним центром в наземному мобільному пристрої. Дрони також можуть збирати і передавати дані.

Як заявили в компанії, розробка буде мати попит через брак працівників в сільському господарстві. Очікується, що до 2050 р. світові площі для вирощування фруктів подвояться — до 140 млн га. Водночас за цей період кількість працівників у цьому секторі робочих скоротиться на 5 млн.

Заявки на придбання дронів вже надійшли від виробників з Північної Америки та Європи, а також — Китаю, Японії, Південної Кореї і Бразилії.

Читати за темою: Система AgroOnline автоматизує збиральну кампанію підприємства — фахівець

Виконано за допомогою Disqus