На Шепетівському цукрокомбінаті роботизовано лабораторію

6 листопада 2020 49 0
На Шепетівському цукрокомбінаті роботизовано лабораторію

A'SPIK GROUP оновила лабораторію на ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат», яка визначає якісні показники цукрових буряків. Про це повідомила пресслужба компанії.

«Серед ряду технологічних новацій 2020 р. — сучасна лабораторія для контролю за якістю сировини, яка розпочала роботу восени. Приміщення споруджували з нуля, а всі роботи виконувалися господарським способом», — зазначили у компанії.

Основною задачею лабораторії є визначення якісних показників цукрових буряків, а саме забрудненості та цукристості. Для цього використовується спеціалізоване устаткування, в тому числі роботизоване. 

Однією із суттєвих переваг робота є заміщення роботи багатьох працівників, підвищення швидкості та якості аналізів. Комплекс дій забезпечує максимальну точність кожної операції.

«Робот приймає бурякову кашу, зважує її на аналітичних вагах, додає туди розчин свинцевого оцту, досипає флокулянт. Далі на станції магнітними мішалками суміш перемішується. Після цього виливається в фільтрувальну станцію і через поляриметр видно потрібні показники», — коментує завідувачка лабораторії.

У кожні з трьох змін у лабораторії працює двоє спеціалістів: оператор пробовідбірної установки та лаборант хімічного аналізу. Під їх контролем здійснюються всі необхідні процедури.

Читати за темою: В Україні виготовили 480 тисяч тонн цукру

Виконано за допомогою Disqus