Прогноз світового виробництва кукурудзи знижено на 10 млн т

6 листопада 2020 1053 0
Прогноз світового виробництва кукурудзи знижено на 10 млн т

У цьому місяці прогноз The Food and Agriculture Organization (FAO) з виробництва зернових у світі у 2020/21 МР був знижений ще на 13 млн т — це вже друге зниження поспіль пояснюється головним чином очікуваним скороченням світового виробництва фуражних зернових. Повідомляє Latifundist.com.

Попри цей перегляд у бік зниження, валовий обсяг виробництва у світі як і раніше оцінюється в рекордні 2 750 млн т, що на 1,6% більше, ніж в минулому сезоні.

«Зниження цього місяця прогнозу світового виробництва фуражних зернових на 10,1 млн т обумовлено зниженням прогнозів по виробництву кукурудзи в Європейському союзі (ЄС) і в Україні, де зберігаються несприятливі погодні умови погіршують перспективи урожаю, а також в США у зв'язку зі скороченням посівних площ», — відзначили в FAO.

Читайте також: Оприлюднено прогноз попиту та експорту зернових та зернобобових

Крім того, прогноз світового виробництва пшениці у світі в 2020/21 МР також знижений на 2,3 млн т і становить зараз 762,7 млн ​​т — трохи менше рекордного рівня 2016/17 МР. Це скорочення пов'язане головним чином з погіршенням прогнозів валового виробництва в Україні, а також в аргентит, де сподівання на урожай погіршилися у зв'язку з тривалою посухою.

Аналітики відзначають, що в північній півкулі почалася посівна кампанія озимої пшениці врожаю 2021 р. Передбачається, що у зв'язку з очікуваним зростанням цін аграрії розширять посівні площі в декількох країнах - основних виробниках, зокрема, в ЄС, де у 2021 р. обсяги виробництва можуть знову збільшитися після низького врожаю цього року.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою