В Україні перевірять застосування протимікробних препаратів у тваринництві

10 листопада 2020 28 0
В Україні перевірять застосування протимікробних препаратів у тваринництві
Kurkul.com

Цього тижня стартує проєкт «Зміцнення національного потенціалу для подолання ризиків антимікробної резистентності (АМР)». Про це повідомили в Асоціації свинарів України.

Зокрема, розпочинаються навчання для фахівців Держпродспоживслужби, які відбиратимуть зразки харчових продуктів тваринного походження. Загалом заплановано відібрати 350 зразків та дослідити їх на вміст залишків протимікробних препаратів.

«Паралельно розпочинається опитування понад 600 респондентів щодо використання антибіотиків у тваринництві. До дослідження залучать представників господарств різних напрямів тваринництва (свинарство, птахівництво, бджільництво, скотарство), присадибного сектору, ветеринарної медицини та кормовиробництва з усієї України», — йдеться у повідомленні.

Читати також: Аграрний комітет підтримав законопроєкт про ветеринарну медицину та благополуччя тварин

Зазначається, що проєкт має на меті оцінити реальну ситуацію щодо застосування протимікробних препаратів у тваринництві, покращити нормативно-правову базу та політику в країні щодо цієї проблеми, покращити потенціал національних лабораторій та можливості моніторингу, дослідити кращі практики та схеми використання протимікробних препаратів, перспективи зменшення їхнього застосування у майбутньому.

Виконано за допомогою Disqus